Танцово студио „Карма”

Художествени Формации

Танцово студио “Карма” е основано през 2002г. в Народно читалище “Отец Паисий”. Ръководител и основател на студиото е Теодора Станева, възпитаник на хореографите Галина и Стефан Йорданови.

Студиото е място за подготовка на млади и талантливи деца за трудната професия на танцовия артист. Тук се изучават класически балет, модерни и съвременни техники, джаз танц. В школата се подготвя деца за кандидатстване в различни танцови училища.

Обучението в школата е в четири групи по възраст:

  • от 4 до 7 години
  • от 7 до 9 години
  • от 9 до 12 години
  • над 13 години

Усвояването на техниката на класическия танц е първостепенна задача за всички желаещи да танцуват. Класическият танц има своя утвърдена методика на обучение която започва с изучаването на балетен екзерсис. Ненапразно техниката му се счита за универсална по отношение на останалите стилове. Взаимодействието на класическия танц с различните танцови форми разширява възможностите на балетистите. В по късен етап от обучението си, децата имат възможност да се докоснат и до други танцови стилове. Съвремененият танц, съчетание от различни техники, олицетворява свободата на движението, духа и тялото.

Танцово студио “Карма” е Лауреат от Националния фестивал по модерен балет във Варна 2006, 2007, 2008 , 2009 и 2011 г., Бургас 2010г. и V Международен детски фестивал Звездна дъга” 2010г.