Библиoтека

Добре дошли в нашата библиотека!

Просторна и светла, тя е разположена на втория етаж в сградата с обновена зала. Тук е мястото, където ще намерите богат и разнообразен библиотечен фонд. С възможностите на петте компютърни конфигурации можете да изработите и разпечатате своите домашни, курсови и дипломни работи, проекти. Осигурен е непрекъснат достъп до Интернет, който ще ви даде възможност за допълнителни знания, концертни изпълнения, игри и забавления. Чрез Скайп ще се свържете с приятелите си от цял свят. На мултимедиен екран ще ви покажем презентации и филми. При нас е приятно място за обучение и срещи, за споделяне на размисли и впечатления от прочетеното. Елате да обмените опит и знания за вашите хобита и интереси, да осъществите срещи с писатели и поети.

В библиотеката са обособени кътове за периодика и справочна литература. Художествената, детска и научна литература позволява на читателите да попълнят своите потребности от информация и художествено четиво; в отдел отраслова литература са представени издания от всички отрасли на знанието – философия, логика и психология, икономика, право, литературознание. Библиотеката разполага с богат справочен апарат, включващ актуални енциклопедии, речници, пътеводители, атласи, ръководства, алманаси, което позволява бързо и качествено извършване на бързи библиографски справки. Стремежът е към задоволяване на постоянно растящите информационни потребности на читателите – учащи се и специалисти. Библиотеката изготвя информация за всички значими събития и годишнини, провежда беседи по библиотечно-библиографски знания.

Надяваме се , че тук ще намерите много неща, които ви вълнуват и ви карат отново да посягате към доброто четиво. Но и да погледнем заедно към света, до който ни приближават новите технологии и ни правят съпричастни към събития, открития и други вълнуващи моменти от заобикалящия ни свят.